El cine del Picó

“Robin Hood”: Calia? *

Comentari cinèfil: Ridley Scott és possiblement el director més irregular de la història del cinema. Ha fet obres mestres ("Alien", "Blade Runner"), pel.lícules interessants ("Thelma i Louise"), cinema de crispeta ("Gladiator") i nyaps penosos ("Black Hawk derribado", "La teniente O’Neil"). Per desgràcia, "Robin Hood" estaria entre cinema de crispeta i nyap penós.

No aporta res de nou: Scott ha intentat ser original, ja que el seu "Robin Hood" explica la vida d’aquest personatge abans que fos un proscrit i s’amagués pels boscos de Sherwood. Conclusió: és infinitament més divertida la llegenda del Robin "amic dels pobres" que hem vist en altres pel.lícules que aquesta biografia (que sembla una còpia de "Braveheart").

Tòpics i més tòpics: Reis cruels, combats i més combats plens de sang, una història d’amor ridícula i un duel final entre el bo i el dolent per salvar la noia. Quan renovaran les superproduccions de Hollywood els seus arguments?

Puntuació: * Una estrella sobre 5 (M’he clapat)Leave a Reply