El cine del Picó

“Nadie sabe nada de gatos persas”: Pop-rock a l’Iran ***

Comentari cinèfil: Malgrat la censura i les prohibicions, el cinema iranià és un dels més reconeguts i premiats del món. Només cal recordar que el gran Kiarostami, la nissaga Makhmalbaf o Jafar Panahi són iranians. "Nadie sabe nada de gatos persas", de Bahman Ghobadi, demostra que el cinema d’aquesta nacionalitat continua en forma.

Un drama… amb tocs d’humor: Com moltes de les pel.lícules iranianes, aquesta també està rodada com si fos un fals documental. Dos nois volen ser músics a l’Iran. Pobrets, no saben on s’han ficat! "La movida" es desenvolupa de manera il.legal als soterranis de Teheran. És un drama amb tocs d’humor i ironia. S’agraeix.

Argument en dues línies: Uns joves exploren un món prohibit a Teheran: el de la música pop-rock. El seu somni és escapar del país i tocar a Europa.

Puntuació: 3 estrelles sobre 5 *** (No he perdut el temps)Leave a Reply