El cine del Picó

“La isla interior”: La família Monster ***

Comentari cinèfil: Sobre la família s’han fet infinitat de pel.lícules. Algunes m’han encantat: "Celebración" i "American beauty" (hipocresia), "La familia" (melangia italiana), "La habitación del hijo" (incomunicació), "El hijo de la novia" (tanguera), "Volver" (almodovoriana), "La matanza de Texas" (terrorífica)… També he vist centenars de bodrios ensucrats i carques que prefereixo no esmentar. La que avui ens ocupa forma part del subgènere "Família com a niu de traumes".

Una família que fa por: La família de la història està formada per un pare (malalt mental i amb un passat repugnant), la mare (castradora), el fill (castrat), una filla (psicòtica) i una altra filla (rebel). Amb aquest panorama la parella de directors ha realitzat un drama delirant. En alguns moments he rigut per no plorar.

Declaracions d’Alberto San Juan: Unes declaracions de l’actor (és el fill castrat) m’han ajudat a revaloritzar la pel.lícula. Segons San Juan, "La isla interior" defensa que la família també pot ser una font d’extermini emocional i de destrucció dels seus membres. Una visió ben allunyada del concepte "família feliç" que defensa la dreta.

Puntuació: 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply