El cine del Picó

“Cinco minutos de gloria”: Només hi falta Jorge Javier Vázquez *

Comentari cinèfil: El conflicte d’Irlanda s’ha convertit en un gènere cinematogràfic. Són tantes les pel.lícules que toquen aquest tema. Jo em quedo amb tres: "Michael Collins", "En el nom del pare" i "Bloody sunday". La que avui ens ocupa és una de les més avorrides i insignificants que recordo.

És tan poqueta cosa: "Cinco minutos de gloria" (el títol fa referència a la frase de Warhol) explica la trobada en un programa televisiu (només hi falta Jorge Javier Vázquez) de l’assassí d’un catòlic i del germà de la víctima 30 anys després de l’assassinat. La pel.lícula intenta reflexionar sobre la dicotomia perdó-venjança, però el resultat final és tan pobre que frega el ridícul. I això que aquest "tostón" només dura 1h 25m.

Liam Neeson en hores baixes: De la desfeta no se salva ni Liam Neeson, que compta amb la nostra admiració. Liam, espavila!

Argument en dues línies: Un programa de televisió intenta organitzar un cara a cara entre un assassí que ha passat molts anys a la presó i el germà de la víctima, que va presenciar l’assassinat.

Puntuació: * Una estrella sobre 5 (M’he clapat)Leave a Reply