El cine del Picó

“El escritor”: Senzillament… un bon Polanski ***

Comentari cinèfil: Polanski és un mestre dels "thrillers" inquietants. La seva filmografia està farcida de pel.lícules taquicàrdiques: "La semilla del diablo", "El pianista", "Chinatown" i fins i tot "Frenético". Si fem comparacions, "El escritor" és, senzillament, una bona pel.lícula.

Millor la forma que el fons: Polanski ha rodat un "thriller" trepidant amb només un parell d’escenaris: una illa i una casa. I això té el seu mèrit. Algunes escenes són sensacionals. Per desgràcia, l’argument no m’ha aportat res de nou. Que un ex primer ministre britànic (Tony Blair?) pugui haver col.laborat amb la CIA no em sorprèn gens ni mica.

Quina parella!: Fantàstic el cara a cara entre Pierce Brosnan (el polític aparentment honest) i Ewan McGregor (l’escriptor aparentment ingenu).

Argument en dues línies: Un escriptor rep l’encàrrec de redactar les memòries d’un polític retirat.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply