El cine del Picó

“Ajami”: Un “thriller” amb israelians i palestins ***

Comentari cinèfil: "Ajami" és una barreja de "Ciudad de Dios" + "Gomorra" + "Pulp Fiction". Ha estat nominada a l’Oscar a la millor pel.lícula de parla no anglesa (que finalment va guanyar "El secreto de sus ojos").

Un "thriller" txocant: Tot i que la pel.lícula està ambientada en un barri israelià on hi conviuen cristians, jueus i musulmans, la temàtica no és política. "Ajami" ens parla de la droga, de la lluita a mort de diferents famílies, de la corrupció i de nens que es fiquen en embolics mortals. Resulta txocant veure palestins i israelians protagonitzant un "thriller" d’aquesta mena.

El millor i el pitjor: "Ajami" vol tocar tantes tecles que l’espectador s’acaba perdent. No obstant això, la pel.lícula ens ofereix interessants històries creuades, escenaris impactants i un final taquicàrdic.

Argument en dues línies: La pel.lícula explica des de diferents perspectives la vida miserable de diversos personatges que viuen a Ajami.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps) Leave a Reply