El cine del Picó

“El mal ajeno”: Per què us compliqueu tant la vida? **

Comentari cinèfil: Agafem unes gotes de Shyamalan. Hi afegim dues cullerades de l’Amenábar de la primera època ("Abre los ojos", "Los otros"). I ho servim com si fos un episodi d’"Hospital central". I ves per on… ja tenim "El mal ajeno".

M’he perdut, ho sento: La pel.lícula comença de manera esperançadora. Serà un Shyamalan a l’espanyola? Doncs no! A partir del minut 40, l’argument perd frescor i es desinfla. Quan portem una mica més d’una hora ja no entenc res. La meva acompanyant tampoc. Em fa unes preguntes que no sé respondre. Quedo com un ximple. "El mal ajeno" confirma una sospita que tenia: últimament directors i guionistes es compliquen massa la vida. Per què?

Actors desaprofitats: A la pel.lícula li passa el mateix que a "Brothers": grans actors, però infinitamente desaprofitats. Per cert, pobre Belén Rueda. El seu paper és ridícul.

Argument en una línia: Un episodi inquietant trasbalsa la vida d’un metge.

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply