El cine del Picó

“Brothers”: Ara una nàusea, ara una plorera *

Comentari cinèfil: La història d’aquesta pel.lícula l’hem vista mil vegades a la pantalla. Noi enamorat de noia se’n va a la guerra. L’exèrcit el dóna per mort després d’una acció sagnant. Noia vídua (amb dues filles) es queda ben fotuda. El noi tenia germà. Noia i germà s’aproximen sentimentalment. Pero el noi no havia mort i torna a casa (força desmillorat, per cert). Esclata el conflicte.

Manipulació total: L’espectador es passa la pel.lícula plorant i vomitant. La part de la plorera està relacionada amb les escenes (moltes, llargues i avorrides) que mostren el dolor de la mare, les filles, els avis i el germà. I les nàusees apareixen quan el director filma amb tota mena de detalls com els islamistes torturen els soldats americans. Jim Sheridan dimissió!

Actors en baixa forma: Natalie Portman, Tobey Maguire i Jake Gyllenhaal fan cara de pomes agres des del minut 1 al minut 104.

Argument en poques línies: Un militar amercià desapareix a l’Afganistan. El germà es farà càrrec de la vídua i les dues filles.

Puntuació: * Una estrella de 5 (M’he clapat)  Leave a Reply