El cine del Picó

“El cónsul de Sodoma”: Qui era Gil de Biedma? ****

 

Comentari cinèfil: Crec que sóc cinèfil perquè a través de les pel.lícules he descobert històries i persones que no coneixia (o coneixia poc). El cinema m’ha apropat a mil guerres, revolucions i cops d’estat o a les vides de Frida, Woody Guthrie i Charlie Parker. "El cónsul de Sodoma" és un màster intensiu de la vida i obra del poeta Jaime Gil de Biedma. El primer que he fet quan he arribat a casa és recuperar un dels seus llibres.

Poeta, gai i fill de franquistes: La pel.lícula ens mostra les dues cares del poeta. Era fill d’una família adinerada i franquista, però alhora era un rebel que es relacionava amb gent d’esquerres i amants homosexuals.

Les "famoses" escenes sexuals: Alguns mitjans conservadors havien demanat que la pel.lícula fos classificada X. Increïble. De tant en tant es veu un penis i poca cosa més. Només s’escandalitzarà Rouco Varela.

Coses que m’han agradat: La pel.lícula és un magnífic retrat de la Barcelona dels anys 60 i 70: la discoteca Bocaccio i personatges ben coneguts pel públic català com ara Barral, Marsé, Colita… Fantàstica la banda sonora amb Juliette Greco, Sisa, Bronski Beat i una de les meves cançons preferides que és la que tanca la pel.lícula: "Always on my mind", dels Pet Shop Boys.

Argument en una línia: Biografia del poeta Jaime Gil de Biedma

Puntuació: **** 4 estrelles sobre 5 (Molt bona)

 Leave a Reply