El cine del Picó

“Toda la culpa es de mi madre”: Només de la mare? *

 

Comentari cinèfil: El cinema francès, que sempre m’interessa i gairebé sempre m’agrada, ens ha deixat aquest any uns quants títols interessants (per no dir magnífics): "La clase", "Bienvenidos al norte", "Las horas del verano" o "El erizo". Aquesta, per desgràcia, és la pitjor del 2009. Ho sento.

El títol ja enganya: Ja m’estranyava a mi que una pel.lícula tan avorrida tingués un títol tan simpàtic. El títol original és "Quelque chose a te dire". Qui és el poca-vergonya que ha fet aquest canvi?

No fa riure: Alguns acudits de la pel·lícula: "Ets més seriós que Leo Ferré", "Deixa els antidepressius i menja sardines", "Els homes són com els gossos", "La teva dona està embarassada i tu et pensaves que tenia gasos".

Argument en dues línies: L’evolució sentimental i professional d’una dotzena de personatges (la majoria dels quals formen part de la mateixa família) 

Puntuació: * Una estrella sobre 5 (M’he clapat)Leave a Reply