El cine del Picó

“In the loop”: Només hi falta Aznar ***

 

Comentari cinèfil: El cartell de la pel.lícula reprodueix aquesta frase: "La versió de "Teléfono rojo. ¿Volamos hacia Moscu?" de la nostra època". I es queden tan amples. No hi ha color. La de Kubrick era molt millor.

Per què tots els personatges són graciosos? Una cosa que no entenc. Tots els personatges (polítics, militars, caps de premsa i assistents) són molt graciosos. Quan parlen són un autèntic "festival de l’acudit intel.ligent". Això no em lliga. Si el director pretenia ridiculitzar els polítics i militars que ens van portar a una guerra injusta… per què ens els presenta tan enginyosos? On són els personatges curts de gambals?

Britànics fantàstics: Una bona part dels actors són britànics. I això és una garantia. El millor, de llarg, és l’escocès Peter Capaldi. Es passa la pel.lícula cridant, rondinant i insultant… amb una conya delirant.

Una biodramina, sisplau: Si aneu a veure la pel.lícula subtitulada (cosa que espero) agafeu unes biodramines. Entre el moviment de la càmera (estil Dogma) i els diàlegs que van a mil per hora … acabareu ben marejats.

Argument en dues línies: Els Estats Units i la Gran Bretanya decideixen iniciar una guerra (que no és difícil d’identificar). Només hi falta Aznar. Hagués estat un secundari deliciós entre tants il.luminats i estaquirots.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (no he perdut el temps)Leave a Reply