El cine del Picó

“Les 2 vides d’Andrés Rabadán”: Retrat d’un assassí ***

Comentari cinèfil: M’encanten les pel.lícules que descriuen la sempre complicada personalitat d’un assassí (sigui real o de ficció). Aquest ha estat un tema recurrent en la història del cinema. Alguns dels meus "ídols" són Norman Bates, Henry (el del "retrat d’un assassí"), M, el vampir de Dusseldorf i Hannibal Lecter. En el cas que ens ocupa, però, no es tracta d’un "psycho-killer" convencional. Andrés Rabadán només va cometre un sol assassinat.

Culpable o innocent?: Aquesta és la gràcia de la pel.lícula. L’espectador surt de la sala amb molts dubtes. Andrés Rabadán és un assassí fastigós o mereix una segona oportunitat? I encara més… com es comportaria si sortís al carrer?

Sota zero: Tot és fred a "Les 2 vides d’Andrés Rabadán": la mirada dels protagonistes, els flaixbacs i fins i tot la història d’amor. Recomano anar al cinema amb bufanda.

Alex Brendemhül fa por: És un dels actors de culte del cinema català. La seva interpretació és tan inquietant que l’espectador mai no sap si l’Andrés és un perill públic o un noi entranyable. També resulta brutal el paper d’Andrés Herrera. Llàstima que sent tots els actors catalans (hem d’afegir Clara Segura i Mar Ulldemolins a la llista), alguns diàlegs són en català i altres en castellà. Estranya i ortopèdica moda.

L’argument en dues línies: Andrés Rabadán, condemnat a 20 anys per l’assassinat del seu pare amb una ballesta, intenta fugir de la presó. Per cert, qui vulgui saber més coses de Rabadán pot veure el documental "El perdó" estrenat aquest mateix cap de setmana. Se m’acumula la feina. 

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply