El cine del Picó

“Negro Buenos Aires”: “Thriller” a la catalana ***

Comentari cinèfil: Quins ingredients ha de tenir un "thriller" autèntic? A mi me’n surten 10: una dona fatal amb bon cor, un dolent molt dolent, un heroi tragicòmic, una mica de sexe, un bany de sang, polítics corruptes, un maletí amb un milió de dòlars (o més), una bona dosi d’intriga, pistes falses i un bon cop d’efecte final. Doncs bé, "Negro Buenos Aires" s’ha cuinat amb aquests 10 ingredients. La pel·lícula no aporta res de nou, però ningú no pot discutir que és un "thriller" autèntic.

"Made in Catalonia": Atenció a les dades: el director i dos dels principals actors són d’aquí (un fantàstic Francesc Garrido i un Jordi Dauder fent de Fèlix Millet), alguns diàlegs són en català i fins i tot el president de la penya del Barça de Buenos Aires, Alberto Caloggero, apareix en una escena. Resultat final: un "thriller" "made in Catalonia". Fabulós.

Competitiva, que ja és molt: El director Ramon Térmens ha fet mil esforços perquè el seu "thriller" fos un producte decent i competitiu. I això l’espectador ho detecta i ho valora. Resulta francament interessant, a més, que l’acció es desenvolupi durant el "corralito", aquells dies de caos on els argentins no podien retirar els seus estalvis dels bancs.

Argument en dues línies: Un executiu català viatja a Buenos Aires per aconseguir un contracte milionari amb el govern.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply