El cine del Picó

“Atomica”: Una superheroïna al mur de Berlín ***

Comentari cinèfil: Des de fa una pila d’anys, les superheroïnes estan de moda: la tinent Ripley, Uma Thurman a “Kill Bill”, Angelina Jolie (Lara Kroft) o  Scarlett Johansson a “Lucy”. Ara és el torn d’aquesta espia que té un punt fort: en el cos a cos és infal·lible. Bravo Charlize Theron.

Tornen els anys 80: La pel·li està ambientada al Berlín dels anys 80, poc abans de la caiguda del mur. L’ambientació és molt brillant. I la banda sonora també, amb temazos de David Bowie, The Clash, A Flock of Seagulls, Depeche Mode, i hits en alemany com “Der Kommissar” o “99 luftballons”.

L’argument no s’entèn (però tant se val): “Atomica” és la típica pel·li d’espies que no s’acaba d’entendre (això sol passar quan el guió és molt fluix).  Però no passa res. El millor de tot són les escenes de lluita. La nostra superheroïna és una màquina de liquidar comunistes a cops de puny i puntades de peu.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply