El cine del Picó

“Paterson”: Jim Jarmusch posa a prova la nostra paciència *

Comentari cinèfil: El director Jim Jarmusch té autèntiques joies en la seva filmografia (especialment als anys 80 i 90). Per desgràcia, “Paterson” és avorrida i repetitiva. He estat a punt d’abandonar la sala. Però no ho he fet per respecte a la persona que m’acompanyava.

“El dia de la marmota”: La pel·li està dividida en 7 capítols i cada capítol és un dia de la setmana. Ja aviso que cada dia és clavat a l’anterior. Els 2 protagonistes (una parella) sempre fan el mateix.  Sembla que Jarmusch posi a prova la nostra paciència, especialment amb el personatge masculí, un dels personatges més avorrits de la història del cinema.

Cap cop d’efecte, cap escena memorable: “Paterson” és una pel·lícula plana, sense cap moment brillant. De Jarmusch hem d’esperar molt més.

Puntuació: * 1 estrella sobre 5 (M’he clapat)Leave a Reply