El cine del Picó

“8 apellidos catalanes”: Els tòpics bascos feien més gràcia que els catalans **

Comentari cinèfil: “8 apellidos vascos” va ser un èxit inesperat. El guió era fluix, però alguns gags eren genials. Ara l’acció passa a Catalunya. El guió continua sent fluix i, per desgràcia, els tòpics catalans (castellers, calçots i estelades) no fan riure. Hauria estat millor “8 apellidos vascos 2”.

Els 2 personatges catalans: Ni Rosa Maria Sardà ni Berto Romero m’han convençut. Són personatges estranys i molt elitistes. Són infinitament més encertats els altres dos personatges: el basc i l’andalús.

Karra Elejalde triomfa: Es curiós que en aquesta segona part catalana el millor personatge continuï sent el basc Karra Elejalde. I els millors gags són els que fan referència a Euskadi. Brutal el gag que tanca la pel·lícula.

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)

EL BARÇA NO TÉ CAP PROTAGONISME. UNA LLÀSTIMA.Leave a Reply