El cine del Picó

“Dheepan”: La pel·li que ha guanyat a Canes no m’ha convençut **

Comentari cinèfil: Digueu-me títols que han guanyat a Canes en els últims anys. Us refresco la memòria: “La vida d’Adele”, “El arbol de la vida”, “La clase”, “El niño” o “La habitación del hijo”. La que avui ens ocupa és la guanyadora d’aquest any 2015. A mi no m’ha convençut.

Gran inici, gran final i res més: Aquesta seria la radiografia de “Dheepan”. Comença amb força. Acaba amb una gran tensió. Però hi ha 60 minuts ensopits. Les escenes es repeteixen i els personatges no evolucionen.

Dheepan és un personatge molt gris: El personatge que dóna títol a la pel·lícula és, durant 100 minuts, un ésser gris, insensible i profundament masclista. No entenc perquè la pel·li ha de tenir aquest títol.

Argument en 2 línies: Un home, una dona i una nena marxen d’Sri Lanka i s’instal·len en un barri francès ple de mafiosos

Puntuació: 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)

ELS ÚLTIMS MINUTS SEMBLEN “MADE IN TARANTINO”2 Comments so far

  1.   manel on Novembre 12th, 2015          Respon

    Doncs a mi em va agradar una mica més que a tu. Els personatges ben definits, no calen diàlegs per avançar i el millor l’esperança que representa la nena. Per una altra part em va semblar exagerat (vull pensar) la volència dins d’una ciutat francesa, moltes casualitats, etc. I una mica vist això d’implorar la bèstia que portem. Malgrat tot, la poso una mica millor 3 sobre 5.

    •   alfred picó sentelles on Novembre 15th, 2015          Respon

      Moltes gràcies pel teu comentari!!

Leave a Reply