El cine del Picó

“L’endemà”: Un documental més televisiu que cinematogràfic ***

LENDEMÀ

Comentari cinèfil:  El documental és un gènere en constant evolució. Cada dia es fan documentals més originals i creatius. Barrejant, fins i tot, realitat i ficció. Des del punt de vista cinematogràfic, “L’endemà” és un documental convencional, com els de tota la vida, amb una trentena de persones que parlen a la càmera. És un documental més televisiu que cinematogràfic.

Moments brillants:  El documental té moments que m’han encantat: el discurs en castellà de Xavier Sala Martin, les opinions dels jutges i dels inspectors d’hisenda, i les jotes independentistes cantades des del Delta de l’Ebre.

90 minuts per entendre tot el que està passant: El punt fort del documental és que sap resumir en 90 minuts tot el que passaria si Catalunya fos independent. I això té mèrit.

La història del noi i de la noia és molt fluixa: El documental compara la relació Espanya/Catalunya amb una relació de parella. Aquest moment de ficció protagonitzat per dos joves actors és molt fluix.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply