El cine del Picó

“Al filo del mañana”: “Alien” + “El dia de la marmota” ****

al filo del mañana

Comentari cinèfil: Recordeu aquella deliciosa pel.lícula que es deia “Atrapado en el tiempo” (també coneguda com “El día de la marmota”)? El pobre Bill Murray cada dia vivia les mateixes experiències. Els dies es repetien de manera inquietant. Doncs bé, “Al filo de la mañana” aposta per la mateixa idea. Jo m’ho he passat de conya.

El guionista ha treballat: Ja era hora! Per fi una pel.lícula de ciència ficció amb una mica de guió. Cada vegada que Tom Cruise mor el dia torna a començar i ell tindrà una segona, tercera, quarta vegada de canviar el destí.

Tensió sexual: Ara està de moda la tensió sexual. Es a dir, sembla que hi ha una gran atracció entre el noi i la noia però els petons no arriben mai. “Al filo del mañana” (un títol desafortunat) és un gran exemple de tensió sexual.

Tornen els aliens: L’alien que es va inventar Ridley Scott ja és un clàssic. Ha estat imitat mil vegades. Els monstres de la pel.li són també aliens “made in Scott”. Més que por provoquen repugnància (potes llarguíssimes i matèria viscosa).

Argument en 2 línies: Un militar americà ha de participar en una batalla contra uns aliens que dominen la Terra.

Puntuació: **** 4 estrelles sobre 5 (molt bona)Leave a Reply