El cine del Picó

“Guillaume y los chicos… ¡a la mesa!”: És nen o nena? **

poster-guillaume-los-chicos

Comentari cinèfil: Guillaume Galienne és un actor còmic molt conegut a França. Aquesta pel.lícula és autobiogràfica. La seva mare sempre deia abans de dinar: “Guillaume i els nois (en referència als germans)… a la taula”. I el pobre Guillaume es preguntava “per què Guillaume i els nois, si jo també sóc un noi?”. D’aquest trauma infantil sorgeix la pel.lícula.

És nen o nena?: Guillaume és un noi, però actua i pensa com una dona. Per què? Segurament la resposta l’hem de trobar en l’actitud manipuladora de la seva mare. Guillaume és hetero o gai? La pel.li no dóna la resposta. Llàstima, perquè a mi m’agraden les respostes.

Ni fa riure ni fa plorar: És una pel.lícula que combina les situacions còmiques amb moments de profunda melancolia. El resultat final és molt irregular. Ni fa riure ni fa plorar. El millor de tot és la doble interpretació de Guillaume Galienne (fa de fill i de mare). És un crack aquest home.

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply