El cine del Picó

“El mayordomo”: El majordom de 8 presidents dels EEUU ***

el-mayordomo

Comentari cinèfil: Es la típica pel.lícula condemnada a guanyar Oscar’s: un tema atractiu i potent (el racisme), la vida d’una família al llarg de 50 anys, escenes dramàtiques (morts, retrobaments familiars), una bona dosi de glucosa, una pila d’actors coneguts (Whitaker, John Cusack, Robin Williams, Jane Fonda) i més de dues hores de durada. Algun Oscar guanyarà, segur.

Tot va massa ràpid: Quan la pel.lícula ens parla de la lluita contra el racisme resulta molt interessant (Malcolm X, Panteres Negres, Martin Luther King). En canvi, quan ens mostra la personalitat dels presidents dels Estats Units (Kennedy, Nixon, Reagan, Obama) tot va massa ràpid i les escenes s’acaben convertint en anècdotes una mica ridícules.

Un majordom ben curiós: La pel.lícula, basada en fets reals, ens explica la història d’un majordom que va treballar a la Casa Blanca al servei de 8 presidents dels Estats Units. Per cert, espectacular el paper de Forest Whitaker.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply