El cine del Picó

“Mud”: Estranya barreja de Robinson Crusoe i “Solo ante el peligro” **

mud la bona

Comentari cinèfil:  El director de “Mud”, Jeff Nichols, és el responsable d’una pel.lícula que em va agradar molt: “Take Shelter” (vaig posar-li 4 estrelles). “Take Shelter”, que es va estrenar fa poc més d’un any, era una original barreja de gèneres: “thriller”, cine apocalíptic, terror, drama familiar. “Mud” també barreja gèneres (“thriller”, drama familiar, aventures, western…), però el resultat final no és gaire satisfactori. Ooooooh.

S’han equivocat amb la durada: “Mud” dura 130 minuts. Llarguíssima. Amb 40 minuts menys hagués estat una bona pel.li. Imperdonable.

Matthew McConaughey és Robinson Crusoe: L’actor interpreta a un assassí que s’amaga en una illa. I quan es veu acorralat ha de fabricar una barca per fugir (sembla Robinson Crusoe). Tota aquesta part m’ha semblat soporífera. Fins i tot ridícula. En canvi, quan entren en acció els mafiosos… la pel.li guanya en ritme i tensió, i es converteix en un western. I McConaughey es transforma en Gary Cooper a “Solo ante el peligro”.

Argument en 2 línies: Un assassí amb bon cor s’amaga en una illa. 2 adolescents l’ajudaran a sobreviure. I uns mafiosos el busquen per matar-lo.

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply