El cine del Picó

“Antes del anochecer”: Ara toca parlar de la parella ***

-antes-del-anochecer

Comentari cinèfil: La trilogia formada per “Antes de amanecer”, “Antes del atardecer” i  ara “Antes del anochecer” quedarà per sempre en la memòria dels cinèfils. Les tres pel.lícules són brillants. La que tanca la trilogia és la més madura i contundent de les tres.

S’han fet grans, són parella i tenen filles: Els primers minuts són impactants: Hawke i Delpy són parella i tenen dues nenes. Que lluny queden aquelles escenes on els dos somiaven en veu alta. La nova situació provoca que tots els diàlegs girin al voltant de problemes molt reals: els fills, la feina, el sexe…

L’última mitja hora és brutal: Hawke i Delpy estan en un hotel de luxe. Se suposa que han de passar una nit de passió i sexe. Però de cop i volta la parella s’endinsa en un foc creuat. Ella se sent insatisfeta de la relació. I ell es defensa com pot. Són 30 minuts extraordinaris. Un magnífic retrat de la fragilitat de la parella. Un gran final per a la pel.lícula i la trilogia.

Argument en 2 línies: La parella protagonista passa uns dies de vacances a Grècia, a casa d’un escriptor.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply