El cine del Picó

“Argo”: Ben Affleck, gran director, pèssim actor ****

Comentari cinèfil: Potser Ben Affleck serà amb els anys com Clint Eastwood: un gran director i un pèssim actor. A “Argo” torna a fer de director/actor.  La pel.li és un “thriller” vibrant sobre el conflicte Iran-Estats Units de 1979. El pitjor de la pel.li, curiosament, és la presència de Ben Affleck, que fa d’agent de la CIA. Però mira que és inexpressiu aquest noi.

A dos-cents per hora: Affleck ens ha cuinat un “thriller” trepidant de 120 minuts. Hi ha una mica de tot: política, intriga, violència, comèdia i unes gotes de sentimentalisme (Ben Affleck té una crisi amb la dona). Tot ben repartit. Per cert, la recta final de la pel.li (que passa a l’aeroport de Teheran) és espectacular. Quins nervis he passat, sisplau.

Basada en fets reals: Iran, 1979. Khomeini ha arribat al poder. Els iranians detesten els EEUU pel suport que han donat a la dictadura del Xa de Pèrsia i segresten 60 persones a l’ambaixada nord-americana. Sis d’elles poden escapar-se i s’amaguen a l’ambaixada de Canadà. Per alliberar-les la CIA s’inventa un pla surrealista: rodar una pel.lícula a l’Iran.

Puntuació: **** 4 estrelles sobre 5 (Molt bona)Leave a Reply