El cine del Picó

“Looper”: Per què ningú ha dit que és com “Terminator”? **

Comentari cinèfil: El cine futurista és un dels grans subgèneres del cinema de ciència ficció. Hi ha títols inoblidables: “2001” , “Blade runner”, “Regreso al futuro”. La idea principal de “Looper” és clavada a la de “Terminator” (el robot ha de matar la mare abans que tingui el nadó que serà l’heroi). En aquest cas, Bruce Willis arriba del futur per matar un nen que 30 anys després serà un líder criminal. Copiar és lleig.

Comença molt bé, però…: Els primers 30 minuts de la pel.li són imaginatius i inquietants. L’acció passa al 2040. Els “loopers” són uns assassins a sou que liquiden persones que arriben del 2070. Però la pel.li acaba sent un “thriller” ensopit, l’acció de la qual es desenvolupa molta estona (massa!) en una granja.

Reflexió crítica: Per què els criminals del 2070 han de ser enviats al 2040 per ser ajusticiats? Ho he trobat ridícul. En totes les èpoques de la història de la humanitat s’han comès assassinats. Per què el 2070 ha de ser diferent? Fora!

Bruce Willis se’ns fa gran: Poca trempera m’ha provocat Bruce Willis. L’he vist en baixa forma. Els temps gloriosos de “Jungla de cristal” queden lluny.

Argument en dues línies: Un “looper” haurà de matar un home que arriba del futur. I resulta que és ell mateix.

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply