El cine del Picó

“El fraude”: Espectacular Richard Gere ****

Comentari cinèfil: La crisi ha provocat el naixement d’un nou subgènere: el “thriller” financer. Ja n’hem vist uns quants fins ara (“Margin call” és el més conegut) i pel que sembla n’arribaran més. Els ingredients són els de sempre (assassinat, policia que investiga, corrupció, intriga, tensió, sexe), però el protagonista o protagonistes han de tenir importants embolics econòmics. La moda és la moda.

Un Richard Gere espectacular: Està present a totes les escenes. No és l’actor més expressiu del món, però la seva presència sempre impacta. “El fraude” és, de llarg, la seva millor pel.li. Bieeeen.

Sense alè: La pel.li és tan ràpida, tan àgil, tan intensa que no he tingut temps ni de menjar-me les crispetes.

El paper de la família: El que més m’ha interessat de la història és la relació de Richard Gere amb la seva dona i la seva filla. Què és més important, la dignitat o una vida fàcil? Si voleu saber la resposta… heu de veure la pel.li.

Argument en dues línies: La vida d’un milionari amb una família feliç canviarà radicalment quan té un accident amb… la seva amant.

Puntuació: **** 4 estrelles sobre 5 (Molt bona)Leave a Reply