El cine del Picó

“Si de verdad quieres”: La vida sexual als 60 ***

Comentari cinèfil: No és gaire habitual que el cinema s’ocupi de la vida sentimental de la gent gran, tot i els bons resultats d'”Elsa i Fred”, “Los puentes de Madison”, “Cuando menos te lo esperas” o fins i tot d'”El hijo de la novia”. Però encara és menys habitual que el cinema s’ocupi de la sexualitat de la gent gran. “Si de verdad quieres” és una pel.lícula valenta que toca sense cap vergonya un tema una mica tabú. I això ja mereix el meu aplaudiment.

Fantàstica Meryl Streep: No és una actriu que m’entusiasme, però he de reconéixer que aquesta dona és un camaleó: sap fer de tot i tot ho fa bé. Aquí és una mestressa de casa americana preocupada per la manca de gana sexual del seu marit. La gran Meryl està infinitament millor que Tommy Lee Jones. Era una pel.li per a Jack Nicholson. Claríssim.

Pel.lícula valenta:  La parella protagonista decideix assistir a un curs per millorar la seva vida sexual (fa 4 anys que no fan l’amor). I hauran de seguir fil per randa els exercicis que els posa el sexòleg (tocar-se, practicar sexe en una sala de cinema…). Tot i que pugui semblar una comèdia, la pel.li acaba sent un melodrama tan entretingut com previsible.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply