El cine del Picó

“La chispa de la vida”: Tot és massa excessiu i grotesc **

Comentari cinèfil: Álex de la Iglesia sempre ha estat un director de grans excessos. Si l’excès i la creativitat van a parts iguals, el resultat és brillant: “El día de la bestia”, “La comunidad”, “Crimen Ferpecto”. En canvi, quan guanyen els excessos,  la pel.li fa aigües: “800 balas”, “Balada triste de trompeta”. “La chispa de la vida”, per desgràcia, forma part d’aquest segon apartat.

Una mica de subtilesa, sisplau: “La chispa de la vida” és una crítica a la televisió escombreries. Feta amb subtilesa, hagués estat molt sucosa. Però Álex de la Iglesia ens ho dóna tot mastegat: la noia és mooolt bona i tota la resta (polítics, directora del museu i mitjans de comunicació)  són mooolt dolents. Sembla una pel.li per a nens de 5 anys.

Un altre comentari cinèfil: El protagonista ha tingut un accident i s’ha quedat immòbil a terra (si es mou, pot morir). Veient que la seva situació genera un gran interès mediàtic, intenta obtenir calés per a la seva família. És una barreja d'”En tierra de nadie” (el prota tampoc no es podia moure) i “The brave” (el prota es deixa matar a canvi de diners per a la família). La diferència és que aquestes dues pel.lis eren magnífiques justament per la seva subtilesa.

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply