El cine del Picó

“Drive”: 100 minuts sense respirar ****

Comentari cinèfil: “Drive” no és una pel.li perfecta, però d’aquí 20 anys encara la recordarem. Té tots els ingredients per ser un títol de culte: banda sonora intimista, cançons pop, llargs silencis, imatges a càmera lenta, una color que recorda els “thrillers” dels 80, un romanticisme desesperant, una violència esfereïdora… Confirmat: serà pel.li de culte.

Romàntica i violenta, un contrast brutal: El director (Nicolas Winding) ha sabut combinar escenes d’un romanticisme del segle XIX (el noia i la noia no es fan ni un sol petó, malgrat l’atracció que senten), amb escenes absolutament gore (caps destrossats, ganivetades…). Original i impactant.

Increïble evolució: El personatge que interpreta Ryan Gosling passa de ser un conductor fred i tranquil (fins i tot una mica titafreda) a una mena de justicier super-home. Increïble.

Argument en dues línies: Un expert conductor treballa en un taller i participa en algun atracament. Tot canviarà quan coneix a la seva veïna.

Puntuació: **** 4 estrelles de 5 (Molt bona)1 Comment so far

  1.   arnau on Gener 21st, 2012          Respon

    l’acabo d’anar a veure i m’ha agradat molt. la veritat és que coincideixo molt amb el que dius tu (contrast romàntic-violent molt bèstia). una de les coses que m’ha agradat molt és la banda sonora, molt adequada i original!
    Llegeixo el teu blog cada cop que fas la crítica d’una peli i m’encanta! continua així!!

Leave a Reply