El cine del Picó

“Las oficinas de Dios”: Pel.lícula necessària, però ningú no ha anat a veure-la ***

Comentari cinèfil: Avui més que un comentari faré una reflexió. De vegades s’estrenen pel.lícules que són necessàries, que fan falta, però que al final ningú no les veu i són un fracàs de taquilla. Això és el que ha passat amb “Las oficinas de Dios”. Tothom l’ha reivindicada, però només ha durat una setmana al Verdi. Es va estrenar divendres passat i m’han dit que demà ja la treuen. Oooooh.

Una pel.lícula o un documental?: “Las oficinas de Dios” ens mostra el dia a dia d’un centre de planificació familiar a França. Els pacients, dones entre 15 i 30 anys, acudeixen al centre per demanar pastilles anticonceptives o gestionar un avortament. És una pel.lícula disfressada de documental.

Interessant, però repetitiva: La pel.li té un problema. Tot és molt repetitiu i l’acció se centra en les entrevistes que mantenen les treballadores socials i les adolescents. Per molt interessant que sigui el tema de la planificació familiar (que ho és), l’espectador reclama una mica més d’imaginació i creativitat. Que per això hem anat al cinema!

Consells a França, avortament a Barcelona: Aquest centre francès fa totes les gestions perquè les noies puguin avortar a… Barcelona!!!

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply