El cine del Picó

“Super 8”: Goonies + ET, una fórmula que no falla ****

Comentari cinèfil: “Super 8” és un homenatge a les pel.lícules “made in Spielberg” de finals dels 70 i principis dels 80: “Encuentros en la tercera fase”, “Els goonies” i “ET”. De fet, “Super 8” està ambientada en aquella època  i no paren de sonar cançons de Blondie, ELO, Cars o The Knack. Visca la nostàlgia! Per cert, la pel.lícula també és un homenatge a les entranyables càmeres de súper 8. Jo també en vaig tenir una! Quins temps aquells!

La primera hora es titànica: Els primers 60 minuts són espectaculars. No tens ni temps de tastar les crispetes. Llàstima que a partir del minut 60, quan agafen protagonisme les històries sentimentals (problemes pares-fills, dos nois enamorats de la mateixa nena), la pel.li perd una mica de força. Sortosament, la part final torna a ser vertiginosa i cal prendre una biodramina.

No és una pel.li infantil: Per la quantitat d’ensurts, efectes especials sorollosos i la pinta que fa l’extraterrestre, “Súper 8” no és una pel.li infantil. Queda dit.

Avís molt important: Que ningú marxi de la sala abans d’hora. Els títols de crèdit finals tenen sorpresa.

Argument en dues línies: L’exèrcit s’instal.la en un petit poble americà. Ha descarrilat un tren que portava un material molt estrany. Uns nens comencen a investigar.

Puntuació: **** 4 estrelles sobre 5 (Molt bona)Leave a Reply