El cine del Picó

“Carlos”: Més bona que “Che” ****

Comentari cinèfil: Us va agradar "Che"? Doncs "Carlos" encara és una mica millor. La pel.li, dirigida pel francès Olivier Assayas, sembla un homenatge a Costa Gravas i Gillo Pontecorvo. Visca el bon cinema polític!

Carlos, guerriller o mercenari?: Ilich Ramírez, àlies Carlos, va ser un dels guerrillers/terroristes més actius dels anys 70 i 80. Va treballar per tantes causes i per tants països que no queda gaire clar si aquest xicot era el nou Che Guevara o un mercenari. Si algun dia me’l trobo pel carrer (ara està complint cadena perpètua) ja li ho preguntaré.

La pel.li té un problema greu: "Carlos" havia de ser com "Che", una història dividida en dues parts. Finalment, s’ha estrenat en una sola part de 165 minuts. El director va retallar més d’una hora de metratge. I això es nota. Algunes escenes (especialment les últimes) estan inacabades o mal explicades. Versió sencera, ja!

Moment apoteòsic: La llarga escena del segrest dels dirigents de l’OPEP és sensacional. Posa els pèls de punxa per la tensió que desprèn.

Puntuació: **** 4 estrelles sobre 5 (Molt bona)Leave a Reply