El cine del Picó

“En un mundo mejor”: Apassionant reflexió sobre la violència ****

Comentari cinèfil: Són moltes les pel.lícules que han reflexionat sobre la violència. Ara mateix em venen a la memòria dos títols il.lustres: "La taronja mecànica", de Kubrick, i "La cinta blanca", de Haneke. A partir d’ara em vindran tres títols a la memòria. Les dues anteriors i "En un mundo mejor", una autèntica joia. Oé, oé, oé.

I després de la pel.li, una tertúlia: "Un mundo mejor" és una vibrant reflexió sobre totes les violències. Al Tercer món, la gent mata per matar; als països occidentals, no ens matem, però ens insultem i humiliem. Què li passa a l’ésser humà? Per què encara som tan primitius? Avís a l’espectador: quan acabi la pel.li tindreu una necessitat incontrolable de parlar i discutir.

Violència… sí o no? La pel.lícula et posa a prova diverses vegades. Moltes escenes mostren situacions límit. L’espectador haurà de decidir: violència sí o violència no. Jo només puc dir que em sento completament identificat amb el personatge del Doctor Anton. I vosaltres.

Argument en dues línies: Anton és un metge que viu a Dinamarca, però treballa en un camp de refugiats a l’Àfrica. Paral.lelament, en una escola danesa, un nen pateix bullyng.

Puntuació: **** 4 estrelles sobre 5 (Molt bona)Leave a Reply