El cine del Picó

“Biutiful”: Visca “Vicky Cristina Barcelona” º

Comentari cinèfil: González Iñárritu ha fet sempre un magnífic cinema coral d’històries creaudes ("Babel", "21 gramos"). Ara ha apostat per una pel.lícula amb un únic personatge, un únic punt de vista i una única ciutat. El resultat final és… un desastre. 

La pitjor Barcelona de tots els temps: La Barcelona de "Biutiful" és sòrdida, bruta, miserable, repressiva, corrupte. No hi ha ni una sola imatge amable. Ni una. Iñárritu deu tenir algun problema amb Barcelona. Els que van criticar Woody Allen per fer la postal "Vicky Cristina Barcelona" espero que siguin coherents i carregin també contra Iñárritu.

Pel.lícula tramposa: "Biutiful" fa apologia del drama. No hi ha res més. Bardem té un càncer terminal, la seva dona és alcohòlica i maltracta els fills, uns xinesos són explotats brutalment, uns africans són apallistas pels Mossos. És una pel.li tramposa, perquè les emocions s’han de provocar d’una manera més intel.ligent. Com diu una amiga meva, "aquesta pel.lícula és perjudicial per a la salut".

Sense guió: "Biutiful" forma part del terrible gènere de "pel.lícules sense guió". En 148 minuts (que es fan eterns) pràcticament no s’explica res: la història d’un matrimoni en crisi, les dificultats dels "sense papers" i para de comptar. Tot plegat és un "30 minuts" de TV3.

Puntuació: 0 estrelles (campi qui pugui)Leave a Reply