El cine del Picó

“Buried” (Enterrado)”: Teniu ganes de patir? **

Comentari cinèfil: Recordeu "Kill Bill"? Uma Thurman era enterrada en una caixa de morts. I s’escapava! "Burried" és exactament això, però l’escena dura 90 minuts. Em quedo mil vegades amb "Kill Bill".

Hagués estat un gran curtmetratge: La pel.li no s’acaba mai. Els 90 minuts es desenvolupen en una caixa de morts. El protagonista només té un mòbil i un encenedor. Ni Spielberg o Cameron aconseguirien distreure’ns amb aquests ingredients. "Burried" hagués estat un gran curt de 10 minuts.

Converses molt pobres: La gràcia de la pel.lícula són les converses telefòniques que manté el personatge des de la caixa. I la majoria no tenen substància. Quan truca a la família surt el contestador. Quan truca a la policia sempre li diuen "no es retiri, sisplau, li passo amb un company". No cal que et tanquin en una caixa de morts per constatar que el món exterior és incompetent i insensible. Només cal trucar a la nostra companyia telefònica per viure una experiència semblant.

No sé com acaba: He abandonat la sala poc abans del final. Prefereixo no saber com acaba. Si el prota se salva, fantàstic. Però si el prota mor… hi ha per escanyar el director. Ja m’ho explicareu.

Argument en tres línies: Un transportista americà que treballa a l’Irak és enterrat viu en una caixa. Amb l’ajuda d’un mòbil haurà d’aconseguir 5 milions de dòlars per salvar la pell.

Puntuació: ** Dues estrelles sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply