El cine del Picó

“El concierto”: Bona idea, guió desafinat **

Comentari cinèfil: El director d’aquesta pel.lícula, Radu Mihaileanu, és el responsable d’"El tren de la vida" (1998), una original tragicomèdia en la que un grup de jueus fabricaven un tren i es feien passar per nazis. Doncs bé, Mihaileanu ha tornat a apostar per la farsa. La idea d’"El concierto" és bona, però el guió desafina.

L’inici promet, però després…: La primera mitja hora d’"El concierto" és prometedora. Que un grapat de músics marginats en el seu moment pel règim soviètic es retrobin 30 anys després per tocar a París fent-se passar per l’Orquestra de Bolshoi dóna molt de joc. Dissortadament, l’originalitat de l’argument es va desfent com un glaçó i la pel.lícula s’acaba convertint en un festival de gags còmics (que no fan gaire gràcia) i en un drama sentimental de pa sucat amb oli.

El millor: Els 119 minuts de pel.lícula també m’han deixat coses positives: l’excentricitat d’alguns personatges (a l’estil Kusturica), l’exquisida banda sonora (visca Txaikovski!) i la interpretació de Mélanie Laurent (un nom que convé recordar).

Argument en dues línies: Un director d’orquestra que va ser marginat pel règim del seu país planifica una curiosa revenja.

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)

 Leave a Reply