El cine del Picó

“Nacidas para sufrir”: Un triangle molt curiós ***

Comentari cinèfil: La majoria dels triangles sentimentals han estat formats per dues noies i un noi o per dos nois i una noia. El triangle d’aquesta pel.lícula és trencador: tres noies. I això no és tot. Dues de les "noies" són senyores de 70 anys. Espectacular!

"Mujeres al borde de un ataque de nervios": Aquest hagués estat el títol més escaient per a la pel.lícula. Tots els protagonistes importants són dones. I moltes d’elles són cent per cent almodovarianes. Només hi falta Rossy de Palma.

No és Berlanga, però…: La pel.lícula és un retrat àcid i tragicòmic de les relacions humanes en un ambient rural. Miguel Albaladejo, el director, ens parla de la solitud, la tercera edat, l’egoisme i el cinisme. Sembla Berlanga, oi? Jo, de tota manera, em quedo amb "Plácido".

Argument en tres línies: Una dona de 72 anys (Petra Martínez) decideix casar-se amb la seva serventa (Adriana Ozores). Tot es complicarà quan apareix en escena la mare de la criada.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply