El cine del Picó

“Precious”: Per fi un drama honest ****

Comentari cinèfil: Pràcticament cada any s’estrena una pel.lícula que ens explica la història d’un personatge amb importants problemes físics o psíquics. Són històries de superació personal que reben un grapat de nominacions a l’Oscar. Estic pensant en "Rain man", "Mi pie izquierdo", "Forrest Gump", "Leaving las Vegas". "Precious" és una de les millors pel.lícules que he vist d’aquest "gènere" cinematogràfic.

No busca la llagrimeta: El millor que podem dir de "Precious" és que no busca la llàgrima fàcil. De fet, no busca res. "Només" relata la terrible història d’una noia de 16 anys. La seva llista de desgràcies posa els pèls de punxa.

A prop del documental: "Precious" s’allunya del cinema ensucrat (estic pensant en "Invictus") i s’apropa al món del documental i del cinema social de Ken Loach. Fantàstic! L’espectador observa la trajectòria d’aquesta pobra noia amb l’estómac encongit. I quan acaba la pel.lícula… ningú no s’aixeca de la butaca.

Puntuació: **** 4 sobre 5 (Molt bona)Leave a Reply