El cine del Picó

“La trinchera infinita”: 30 anys tancat en un búnker ****

Comentari cinèfil: Fa uns anys es va estrenar aquella pel·li angoixant i claustrofòbica d’un home tancat en una caixa de morts. També recordo “La habitación”, el magnífic drama d’una mare i un fill segrestats en una cambra. Doncs bé, el gènere de pel·lis claustrofòbiques ja té una nova perla. “La trinchera infinita” és una petita meravella. Bravo!

30 anys tancat: La pel·lícula explica un cas real. La història d’un republicà espanyol (Antonio de la Torre) que es va tancar en un forat de casa seva des de 1939 (quan acaba la guerra civil) fins el 1969. 30 anys amagat per evitar les represàlies del franquisme. Només amb el suport de la seva dona. Una brutal reflexió sobre la por i la solitud.

Puntuació: **** 4 estrelles sobre 5 (Molt bona)Leave a Reply