El cine del Picó

“Cold War”: Podia haver estat una obra mestra, però… ***

Comentari cinèfil: Fa uns anys, el director polonès Pawel Pawlikowski va fer “Ida”, una pel·lícula estètica, pausada i profunda que va guanyar l’Oscar a la millor pel·li de parla no anglesa. Ara, amb els mateixos ingredients, el director ens presenta “Cold war”. Podia haver estat una obra mestra, però…

Els punts forts: És una pel·lícula tranquil·la, en blanc i negre, reflexiva i minimalista que ens explica una “impossible” història d’amor entre una cantant i un músic, en l’època de la guerra freda.

Un greu problema: els salts en el temps: La pel·lícula està formada per mitja dotzena d’episodis (des de 1949 a finals dels 50). El problema és que cada vegada que la pel·li salta en el temps han passat moltes coses, però l’espectador rep molt poca informació. Un exemple: ens assebentem que la noia s’ha casat amb un italià (però aquest personatge no apareix). Tampoc entenem perquè els protagonistes principals van de Polònia a París i de París a Polònia. Ja sabeu que jo necessito que m’expliquin les coses clarament.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply