El cine del Picó

“Mal genio”: El mal geni de Godard ****

Comentari cinèfil: La nouvelle vague va ser un moviment que apostava per un cinema nou i diferent. És un moviment que sempre m’ha captivat. Els directors més rellevants van ser Truffaut, Chabrol, Resnais i Godard. “Mal genio” és la biografia de Jean Luc Godard (autor de la mítica “A boute de souffle”). Tots sabíem que Godard va ser un director brillant i trencador. Però jo no tenia ni idea que fos tan malcarat (es passa la pel·li discutint i emprenyant-se).

Retrat d’una època de canvis: La pel·lícula se centra en tres aspectes de Godard: la seva relació sentimental (complicada) amb Anne Wiazemsky (que malauradament va morir fa pocs dies), la seva participació al revolucionari maig del 68 a París i la seva crisi professional (no sap quin cinema ha de fer).

Puntuació: **** 4 estrelles sobre 5 (Molt bona)Leave a Reply