El cine del Picó

“Incerta glòria”: No és una pel·lícula sobre la guerra civil ***

Comentari cinèfil: Agustí Villaronga ja va dirigir fa uns anys “El mar” i “Pa negre”, dues històries tristes, tètriques, amb personatges decadents i ambientades en la guerra civil i la postguerra. Doncs bé, “Incerta glòria” podria tancar aquesta hipotètica trilogia.

Un drama sentimental: La pel·lícula és un potent drama sentimental que gira al voltant d’una dona poderosa i enigmàtica (magnífica Núria Prims). Tots els homes perden el cap per ella. De fons…la guerra civil espanyola, però els trets i els morts brillen per la seva absència.

Argument en 2 línies: Any 1937. Front d’Aragó. Un tinent, casat i amb un fill, s’enamora d’una dona rica

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply