El cine del Picó

“Mustang”: Matrimonis de conveniència ***

Comentari cinèfil: Recordeu “Las vírgenes suicidas” (1999), de Sofia Coppola? Era una pel·li on les 5 germanes protagonistes s’acabaven suïcidant per culpa de la repressió religiosa. “Mustang” té moltes coses en comú amb aquella història.

Casar-se per la força: La pel·lícula comença denunciant la repressió sexual que pateixen 5 germanes en un poble de Turquia. Però “Mustang” ens parla, sobretot, dels matrimonis de conveniència. Noies que són obligades a casar-se amb un home que no estimen. Això pot sonar a segle XV. Però no. Esta passant a molts països del món. I, en aquest cas, a Turquia. Lamentable.

No és un drama!: El to de “Mustang” és relativament amable. No es tracta d’un drama que et deixa deprimit. I això s’agraeix.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)

HE VIST AL PEL·LÍCULA EN LLENGUA CATALANA A GIRONALeave a Reply