El cine del Picó

“Ocho apellidos vascos”: He rigut (que ja és molt) ***

ocho-apellidos-vascos-poster

Comentari cinèfil: Emilio Martínez Lázaro (“El otro lado de la cama”, “13 rosas”) és un dels pocs valors segurs que té el cinema espanyol.  “Ocho apellidos vascos” és una comèdia normaleta, però tal i com estan les coses en el cinema espanyol (les coses estan fatal!!!), no m’estranya que s’hagi convertit en un fenomen sociològic. És la pel.lícula de l’any.

He rigut: El guió és fluix, i en molts moments poc creïble. Però la força de la pel.li està en els gags. En té uns quants de molt bons. Jo he rigut!

Els tòpics del País Basc: “Ocho apellidos vascos” se’n riu dels tòpics del País Basc (gastronomia, moviment abertzale, caràcter fort de les persones…). El crack de la història és Dani Rovira (que m’ha recordat en tot moment al gran Alberto San Juan). La resta d’actors no estan a l’alçada.

Argument en 2 línies: Un noi de Sevilla i del Betis es farà passar per basc i abertzale per tal de conquerir el cor de la seva estimada.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply