El cine del Picó

“Capitán Phillips”: Docudrama sobre el segrest d’un vaixell ***

poster-capitan-phillips

Comentari cinèfil: Hem vist moltes pel.lis amb vaixell: tragèdies (“Titanic”, “La aventura del Poseidón”), aventures (“Pirates del Carib”, “La reina de Africa”, “El motín del Caine”) o clàssics amb contingut polític (“El Cuirassat Potemkin”). “Capitán Phillips” intenta ser una pel.li diferent perquè ens explica un cas real i perquè està rodada com si fos un docudrama.

Tensió real: La gràcia de la pel.lícula és que està basada en un fet real que es va produir l’any 2009: el segrest d’un vaixell americà per part d’uns pirates de Somàlia. I està rodada gairebé com si fos un documental. La pel.li, però, és irregular. Combina tensió i ensopiment.

Tom Hanks, heroi per accident: El capità Phillips (Tom Hanks)  no té vocació d’heroi. Però farà tot el possible per salvar la seva tripulació. La interpretació tranquil.la de Hanks resulta molt convincent. A les seves ordres, capità.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply