El cine del Picó

“2012”: No és tan dolenta ***

Comentari cinèfil: El cinema de catàstrofes va triomfar als anys 70 amb "La aventura del Poseidón" (la meva favorita), "Terremoto" (recordo que els seients es movien quan es va estrenar) i "El coloso en llamas". Roland Emmerich ("Independence day", "El día de mañana") ha renovat el gènere. No sé si per a bé o per a mal.

Val la pena gastar 7 euros? I tant! "2012" no enganya a ningú. És una excel·lent pel·lícula d’aventures amb grans efectes especials i poca cosa més. Ja aviso que els primers 30 minuts són per fer la migdiada. Per tant, podeu arribar tard al cinema. Un cop superada aquesta mitja hora, la pel·lícula és un festival d’emocions i ensurts (com Port Aventura, però més econòmic). John Cushack, el protagonista, és el nou Indiana Jones.

Alguna conclusió? L’argument és senzill: el món s’ensorra per culpa d’uns quants terratrèmols i tsunamis. Només se salven 400.000 afortunats que en el seu moment van pagar una fortuna (milions de dòlars) per ocupar una plaça en unes naus de ciència ficció. Els diners potser no fan la felicitat, però et poden salvar la vida si arriba la fi del món. De tota manera, si voleu reflexionar o polemitzar, és preferible que llogueu un DVD de Bergman, Rhomer o Costa Gavras. 

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply